Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΡΑΤΕΥΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 35ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ Τα 6 θέματα που “καίνε” τους στρατιωτικούς έθεσε η ΠΟΕΣ στον Καμμένο! Τι απαντήσεις πήρε

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποδοχών των στρατιωτικών. Η ΠΟΕΣ του έθεσε έξι ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς . Ποια είναι αυτά τα θέματα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Μισθολογικές προαγωγές: Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑΜε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ απαντά στην δήλωση του Αντιπροέδρου και τομεάρχη της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και στο κλίμα περί “παγώματος” των μισθολογικών προαγωγών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Συντάξεις στρατιωτικών: Θα μείνουν οικογένειες στην …ψάθαΣτο στόχαστρο του νόμου Κατρούγκαλου βρίσκονται οι συντάξεις στρατιωτικών. Θα μείνουν οικογένειες χωρίς σύνταξη, λέει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ.  Κακά νέα, και, πολύ κακά νέα, για τιςσυντάξεις φέρνει το 2017. Όσες τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενοι Απόστρατοι θα μοιάζουν με γλυκιά ανάμνηση για όσους είναι σήμερα Εν Ενεργεία και για τους οποίους έρχεται μια δραματικά χειρότερη μοίρα.

Πώς επηρεάζει τα Στελέχη ΕΔ και ΣΑ ο νόμος Κατρούγκαλου Άρθρο του Ταξίαρχου εα Βασιλείου Νικολόπουλου*


Με το Ν.4387/2016, για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τον επονομαζόμενο «νόμος Κατρούγκαλου», από 1/1/2017 εντάσσονται, όλο το εργατικό δυναμικό της Χώρας (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και όλοι οι συνταξιούχοι (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), παρά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περί αντισυνταγματικότητας ένταξης του Δημοσίου στον ΕΦΚΑ.

Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών
Από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι τίθενται σε ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση, μη δεσμευτικής συμμετοχής οικονομικών φορέων, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων, οι τεχνικές προδιαγραφές για την “Προμήθεια Δύο (02) Περιπολικών Πλοίων μήκους άνω των 30μ”, προϋπολογισμού 30.000.000,00 ευρώ € (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.).

Ιωάννης Σαρίδης: Να εξεταστεί από μηδενική βάση το πλαίσιο για τον συνδικαλισμό στις ΕΔ
Γράφει ο ΣΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

 Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του OnAlert με τίτλο "Αποκαλύπτουμε το μεγάλο κόλπο για τον έλεγχο του χακί συνδικαλισμού", οφείλω να καταθέσω τη δική μου οπτική πάνω στο θέμα, καθώς το σοβαρότατο ζήτημα της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών μέσω των ενώσεών τους, με απασχόλησε αρκετά πριν έρθει το θέμα στη Βουλή.

Οι υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων για την πρόληψη της γρίπης - Εγκύκλιος του Υπ.ΕργασίαςΤις υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων  για την πρόληψη μετάδοσης του ιού της γρίπης και την προστασία των εργαζομένων κοινοποιεί με εγκύκλιο του το υπουργείο Εργασίας

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους του ΟΛΘΣυνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΘ είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του ΓΓ Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη. Η συνάντηση αφορούσε την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Frontex: Δημιουργεί νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων για τις επιστροφές παράνομων μεταναστώνΗ Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα ενισχύσουν την επιστροφή όσων μετανάστευσαν παράνομα στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες, στις χώρες προέλευσής τους. 

Πρωτοβουλία Κουρουμπλή για την τακτοποίηση των χρόνιων ζητημάτων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα ΛουτρακίουΕυρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Λουτρακίου συγκάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, των Γενικών Γραμματέων Ιωάννη Θεοτοκάκαι Χρήστου Λαμπρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Ομοσπονδία σε ρόλο εκπροσώπου τύπου του Yπουργού.Ανάρτηση στην ΟΜΑΔΑ μας στο facebook:

Παρακολουθώ τις τελευταίες ανακοινώσεις της Oμοσπονδίας για την θετική έκβαση των θεμάτων του προσωπικού και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν ο κύριος Κυράνης και ο κύριος Τσιάνος βρίσκονται εκτός Σώματος.

Χορήγηση του φοιτητικού πάσου στους σπουδαστές της ΑΕΝ/ Ασπροπύργου και της ΑΕΝ/ ΜακεδονίαςTο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πιστό στις δεσμεύσεις του για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα όσον αφορά στα κοινωνικά ωφελήματα των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ανακοινώνει πως υπεγράφη για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμβαση για τη μετακίνηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με την Ομοσπονδία Ναυτικών Πρακτόρων ΕλλάδαςΣε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας , Βασίλης Καμπάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης, εξέφρασε την ικανοποίηση με την οποία έχουν υποδεχτεί οι κύκλοι των Ναυτικών Πρακτόρων τις ενέργειες του κ. Κουρουμπλή, προκειμένου να πληρωθούν τα κενά των θέσεων Πλοηγών στην Πλοηγική Υπηρεσία.

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (10-01-2017)-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Νεάπολη Βοιών