Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ολες οι αλλαγές στις συντάξεις και τα μερίσματα των ένστολωνΠοιοι χάνουν και πόσο με τον νέο τρόπο υπολογισμού των στρατιωτικών συντάξεων, που θα ισχύσει από την ψήφιση του νόμου και μετά. Με σημαντικό «ψαλίδι» κινδυνεύει το μέρισμα που εισπράττουν οι συνταξιούχοι ένστολοι από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Οι μεικτές συντάξεις, ακόμη και γι’ αυτούς που θα φύγουν με αποδοχές στα 1.800 ευρώ και 35ετίες, δεν θα υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ.

Frontex: Κατά δύο τρίτα μειώθηκαν οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ μέσω θαλάσσηςΟ αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκε κατά δύο τρίτα το 2016 εξαιτίας μίας συμφωνίας με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, αλλά οι αφίξεις στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική σημείωσαν πρωτοφανές ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΕ.

Παράταση πόθεν έσχεςΚατατέθηκε η  τροπολογία για την παράταση του πόθεν έσχες

Γιατί οι στρατιωτικοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο;Όταν για τα απλά και λογικά αιτήματα των στρατιωτικών χρειάζεται να συζητάμε χρόνια, τι μπορούμε να αναμένουμε για τα σύνθετα; Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίφημη ιστορία με τα διαβατήρια που αναγκάζονται κάθε τόσο να εκδίδουν οι στρατιωτικοί,ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης τον περιμένει να «γυρίσει»Ένας σκύλος, τον οποίο φρόντιζε ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, που επί δέκα χρόνια υπηρετούσε στην είσοδο του δικαστηρίου της Σμύρνης στην Τουρκία, περιμένει ακόμα στο ίδιο σημείο το αφεντικό του να γυρίσει... Ο 43χρονος Σεκίν, που τα τουρκικά μέσα αποκαλούν «ήρωα», έχασε την ζωή του στις 5 Ιανουαρίου, όταν μαζί με συνάδελφό του συγκρούστηκε με δύο τρομοκράτες που ανατίναξαν αυτοκίνητο - βόμβα έξω από το δικαστήριο.

H Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση-Ευθύνη της Ελλάδας η διαχείριση των hotspots
Έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονται στο χιόνι - Εντυπωσιακές φωτογραφίεςΤην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2017, το προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες, εκτέλεσε εκπαίδευση σε χιονοσκεπείς περιοχές.


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Εκτοξεύονται έως και 36,6% οι φόροι για τα εισοδήματα από τα ενοίκιαΑυξημένοι έως και 36,3% θα είναι οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι για τα εισοδήματα από ακίνητα τα οποία απέκτησαν το 2016.

ΔΝΤ: Η μετανάστευση ενισχύει τον πλούτο, δεν αυξάνει την ανισότηταΗ μετανάστευση έχει γενικά θετικό οικονομικό αντίκτυπο στις χώρες υποδοχής αλλά τα οφέλη εξαρτώνται από το πόσο καλά ενσωματώνονται οι μετανάστες, δήλωσε σήμερα ο Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ανατροπές στις συνταξιοδοτήσεις
Σύνταξη εντός του 2017 δύνανται να εξασφαλίσουν όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν ηλικίες από 56,6 έως 60,9 έτη και πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια (όπως π.χ. έτη ασφάλισης ανάλογα με το Ταμείο τους κ.ά.).

Μαχαίρι στις δαπάνες των υπουργείων με ορίζοντα το 2018Ευρήματα που δείχνουν πως υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξοικονομήσεων στα υπουργεία προκύπτουν από την επισκόπηση δαπανών (Spending Review) που διενεργούν ειδικές επιτροπές στα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού.

De Standaard: Η Ελλάδα έχει αφεθεί στη μοίρα της με το προσφυγικόΤα επιπρόσθετα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων το δριμύ ψύχος που ενέσκηψε στην Ελλάδα, αναλύει στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Ένας χειμώνας με το ηθικό στο ναδίρ», η βελγική εφημερίδα De Standaard.

Έγκριση Προϋπολογισμού Οίκου Ναύτου (Ο.Ν.) οικονομικού έτους 2017
Έγκριση Προϋπολογισμού Οίκου Ναύτου (Ο.Ν.) οικονομικού έτους 2017

Η ανεξήγητη και τελείως άδικη “ψαλίδα” των μισθών μεταξύ δικαστικών και ένστολωνΗ υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι μισθολογικές προαγωγές , εκτός έδρας και μια σειρά άλλων οικονομικών θεμάτων απασχολούν σοβαρά και καθημερινά τους στρατιωτικούς και όσους παρακολουθούν τα θέματα Άμυνας.Ειδικά όσα έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό τους. Όμως όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας κάνουν ποτέ να ξεχνάμε τον πυρήνα του προβλήματος. Πως αυτό το κράτος αξιολόγησε εδώ και χρόνια το χώρο της Εθνικής Άμυνας και τους ανθρώπους της. Το κείμενο που μας έστειλε στρατιωτικός,αναγνώστης του Militaire.gr  μας επισημαίνει με τον τρόπο του, ότι καλά κάνουμε και κοιτάμε το δέντρο. Αλλά που και που πρέπει να κοιτάμε και το δάσος.Οι συγκρίσεις που κάνει είναι καταλυτικές και ανεξήγητες.

Το κείμενο:

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (09-01-2017)Συνέχεια ενημέρωσης για τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης στην θαλάσσια περιοχή Ρίου-Αντιρρίου