Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Nεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα
Μία σοβαρή υπόθεση, με διπλωματικές προεκτάσεις, καλούνται να διερευνήσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ασφάλειας.

Νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίαςΔεύτερη παράταση δόθηκε δύο ημερών δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Έτσι, όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη

Σοκ στους στρατιωτικούς με το νέο ασφαλιστικό (βίντεο)Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου, Γιώργος Θεοδώρου αναφέρεται στις μεγάλες μειώσεις που θα δούν οι Στρατιωτικοί στις συντάξεις τους ενώ αποκαλύπτει ότι πολλές οικογένειες Στρατιωτικών θα μείνουν και χωρίς σύνταξη.

«Μεγάλος Αδελφός» στην Ε.Ε.
Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης


Κοινός στόχος, πλέον, είναι για την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, να μπεί η Ευρώπη σε μία «γυάλα», μέσω ενός πλέγματος ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών-μελών της Ε.Ε., για τον αποτελεσματικότερο, όπως υποστηρίζεται, έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Μειωμένο εισιτήριο για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας στο Μουσείο της ΑκρόποληςΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ (€ 3) καταβάλλουν οι κατωτέρω, με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες


Η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και 

Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) έτους 2016 (ετήσιες δηλώσεις) 

παρατείνεται, κατ’ εξαίρεση, έως την 13η Απριλίου 2017.

ΕΡΕΥΝΑ Για την Ζωή των Απόστρατων Στρατιωτικών
Εκατοντάδες απόστρατοι ήδη, έχουν συμμετάσχει στην μεγαλύτερη ίσως έρευνα που γίνεται με την σφραγίδα ελληνικού πανεπιστημίου για τις συνθήκες διαβίωσης των αποστράτων και μάλιστα από έναν συνάδελφο τους.

Πώς θα μισθώνονται τα σπίτια στους τουρίστες
Ξεκινά τον ερχόμενο μήνα (Φεβρουάριο) η εφαρμογή του νόμου που ρυθμίζει την μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Τί γίνεται με την αναγνώριση μάχιμης πενταετίας στρατού και σπουδών
Ενημέρωση  για τις αλλαγές που θα επέλθουν από 01.01.2017 στις αναγνωρίσεις  χρόνων ασφάλισης  για σύνταξη για τη στρατιωτική θητεία, τις σπουδές και τη μάχιμη 5ετία: Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου Ν.4387/2016 από το Μάιο έως σήμερα ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

Στρατιωτικοί Θεσσαλίας: Όχι σε νέο μισθολόγιο! Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ!Την “είδηση” που προέκυψε από την πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, και δεν είναι άλλη από την επικείμενη σύνταξη νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σχολιάζει με παρέμβασή του ο πρόεδρος των στρατιωτικών περιφέρειας Θεσσαλίας.

DW: "Ανώτατο όριο" προσφύγων στην ΕΕ;Πόσο πιθανός είναι ο καθορισμός ανώτατου ορίου στον αριθμό προσφύγων που εισέρχονται κάθε χρόνο στην ΕΕ; Η Αυστρία αναμένεται να καταθέσει σύντομα σχετικό σχέδιο στις Βρυξέλλες. Πως θα αντιδράσει η Κομισιόν;

Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα«Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, μόνο 7.760 αιτούντες άσυλο είχαν αποχωρήσει ή είχε προγραμματιστεί να φύγουν από την Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Μετεγκατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είχε συμφωνηθεί στα τέλη του 2015 για μια περίοδο δύο ετών» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Frontex: Μειώθηκαν οι αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία – Αυξήθηκαν από βόρεια Αφρική!
Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκε κατά δύο τρίτα το 2016 εξαιτίας της συμφωνίας με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, αλλά οι αφίξεις στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική σημείωσαν πρωτοφανές ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΕ.

Aλβανία: Η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης κατά το 2016 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα των καλλιεργειών κάνναβης στην Αλβανία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας Μπουγιάρ Νισάνι. Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Channel One» ο Νισάνι αποκάλυψε ότι την τελευταία περίοδο στη χώρα, εισήχθησαν παράνομα μερικοί τόνοι σπόροι ινδικής κάνναβης, με σκοπό να καλλιεργηθούν. Διευκρίνισε ότι η πληροφορία προέρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ότι την ίδια ενημέρωση έχει και η κυβέρνηση.

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (08-01-2017)-Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω
-Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στα Κύθηρα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω