Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Χήρες στρατιωτικών: Μένουν χωρίς σύνταξη!Ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κρύβει εκπλήξεις και για τις χήρες στρατιωτικών: Τις αφήνει ουσιαστικά χωρίς σύνταξη!

Κουρουμπλής: «Στην Κάλυμνο η επόμενη Α.Ε.Ν.». Περιοδεία της ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ στο ανατολικό Αιγαίο (Φωτογραφίες)Την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τον Υπουργό συνόδευσαν στην περιοδεία, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και ο Διοικητής της 8ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Αργυρίου.

ΒΙΝΤΕΟ: Από τον Μάρτιο όλοι οι «πρόσφυγες» θα παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημαΕίναι οριστικό!
Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα χρηματοδότησης μουσουλμάνων «προσφύγων» αντί για συσσίτιο.

3.211 μόνιμοι σε υπουργεία και ΔΕΚΟ - 137 Θέσεις για το Υπουργείο Ναυτιλίας
Με 3.211 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού σε δέκα διαγωνισμούς υποδέχεται χιλιάδες υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων το 2017, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται ήδη για επεξεργασία στα γραφεία του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένονται οι εξής διαγωνισμοί:

Στις 14/1 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά παράσταση για τα παιδιά των μελών της ΠΕΑΛΣΤι γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του;

Αυτό είναι το καλύτερο όπλο για επιβίωση! [2 βίντεο]Ένα κοντάκι μπορεί να προσφέρει στην επιβίωση;;; Φυσικά και όχι!!! Αλλά αν πρόκειται για το AR-7 αλλάζουν τα πράγματα!!!! Αυτό το απίστευτο μικρό όπλο που σπάει και μπαίνει μέσα στο κοντάκι του είναι ένα καταπληκτικό τυφέκιο εύκολο και ελαφρύ στη μεταφορά.

Οι επίσημες αργίες του νέου έτουςΔείτε αναλυτικά τις αργίες του έτους 2017:

Ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή των ΜΚΟ στην Ελλάδα
Δύο χρόνια μετά το μεγάλο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα που υποδέχθηκε η Ελλάδα, αναμένεται να υπάρξει επίσημη καταγραφή και πιστοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων 

(ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Στις 15 Νοεμβρίου του 2015, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος με επιστολή του προς το υπουργείο Εσωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου ζητούσε να ενημερωθεί θεσμικά για τις αρμοδιότητες και το έργο της κάθε οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο νησί. «Υπάρχει εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς έλεγχο», τόνιζε. «Δεν κατηγορούμε κάποιον, αλλά θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος κάνει τι», διευκρίνιζε. Αν και έχει περάσει ήδη πάνω από ένας χρόνος χωρίς ανταπόκριση από την κεντρική διοίκηση, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών ο δήμαρχος θεωρεί ότι θα λάβει τελικά απάντηση.

«Aλβανία, η Κολομβία της Ευρώπης»
Η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής και διακίνησης κάνναβης. Η αστυνομία είναι αδύναμη να διαχειριστεί την κατάσταση και η μάχη για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών μοιάζει χαμένη. Το τοπίο στη μικρή πόλη Ρέσεν της βόρειας Αλβανίας θυμίζει παρακμή. Χωμάτινοι δρόμοι, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, φτωχά σπίτια. 

Νόμος Κατρούγκαλου: Πώς επηρεάζει τους απόστρατουςΟ νόμος Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017. Δείτε πώς επηρεάζει τους απόστρατους

του Tαξιάρχου ε.α. Βασίλη Νικολόπουλου,

"κ.Υπουργέ γιατί τέτοια απαξίωση;"Με μια ανακοίνωση η  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου μιλά για απαξίωση  των υπηρεσιών της νότιας Πελοποννήσου που έχει ως αποτέλεσμα την εξουθένωση των στελεχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πλοία που παλεύουν με κύματα ύψους 30 μέτρων [vid]Βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί, ένα είναι σίγουρο: θα σας πιάσει ναυτία!

Υπογεννητικότητα και μετανάστευση μειώνουν το πληθυσμό της ΕλλάδαςΜείωση κατά σχεδόν 75.000 άτομα εμφάνισε ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 & 3 (04-01-2017)-Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα
-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Λέσβο 
-Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα 
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Διασώσεις προσφύγων στη Μήθυμνα και τη Σάμο 
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη 
-Διακομιδή ασθενούς