Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Αποστρατεία ενός (01) Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, λόγω αποδοχής αίτησης παραίτησής του.ΘΕΜΑ: Δημοσίευση ενός (01) Προεδρικού Διατάγματος αποστρατείας ενός (01) Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, λόγω αποδοχής αίτησης παραίτησής του, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δύο ημέρες παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίαςΠαράταση δύο ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου είναι Σάββατο. Οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του νέου έτους και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι η παράταση δόθηκε μόνο για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μέσω διαδικτύου.

Πρότυπο τουρκικό όπλο αποκαλύφθηκε με την προσάραξη του ALCATRAS στην Κω (φωτό)
Πρωτότυπο τουρκικό αντιαεροπορικό υπό δοκιμή φαίνεται ότι ήταν το φορτίο του πλοίου ALCATRAS που προσάραξε στην Κω. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net , το φορτίο του 
πλοίου πρέπει να ήταν η ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Korkut της τουρκικής εταιρίας Aselsan. 

Μεγάλες οι μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών-Δεν καταβλήθηκε το επίδομα παραμεθορίου για τους τελευταίους έξι μήνες του 2016Την εκτίμηση πως συγκεντρωτικά  και συνολικά οι περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών ανέρχονται στο 60% ,διατύπωσε ο Γιώργος Θεοδώρου, Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών

Πρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνιαΕπιπρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνια στα οποία έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας ή χρειάζεται να αποκατασταθούν ζημιές ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μετά από εισήγηση του ΓΓ Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενέκρινε σήμερα, 28/12/2016, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ποσό ύψους 1.084.000 ευρώ, από τον προϋπολογισμό του 2016.

Οι σέξι νεοσύλλεκτες που αναστατώνουν τον Ελβετικό στρατό - ΦΩΤΟ
Πρόβλημα για τον ελβετικό στρατό φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι νεοσύλλεκτες με την ανάρτηση σεξι φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) γράφει η Daily Mirror. 

Μετρητά τέλος – Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε στο εξής τις αγορές σας
Η μείωση του ορίου συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω από το οποίο θα πρέπει αυτές να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση μέσω πληρωμής με κάρτα ή άλλου μέσου ηλεκτρονικής πληρωμής, προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.


► Αιτιολογική έκθεση

Σοκ: Από τον Απρίλιο μισθός 400 ευρώ σε πρόσφυγες-μετανάστες! - Φτιάχνουν και φυλακές για τους εγκληματίες σε κάθε νησί!του Πέτρου Αναστασίου
Μισθό 400 ευρώ θα δίνει η χώρας σε κάθε ενήλικο πρόσφυγα από τον Απρίλιο αντί διατροφής τους μέσα στα κέντρα κράτησης, ανακοίνωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας!

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα όσων έχουν χάσει το ΕΚΑΣΣε διευκρινήσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη στους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.

Τα στοιχεία των κινητών από όλους τους πρόσφυγες ζητά η Europol - "Φορείς" του τρόμου 3 μετανάστες στα ελληνικά νησιάΣε μια σελίδα της Europol προς την ελληνική αστυνομία περικλείεται η ανησυχία του τρόμου αλλά και η τρομοφοβία των βορειοευρωπαίων για την τζιχαντιστική απειλή που εξαπλώνεται και ποτίζει με αίμα αθώων τα βουλεβάρτα των πρωτευουσών, ειδικά μετά την πρόσφατη ματωμένη τραγωδία της Γερμανίας και τις τελευταίες πληροφορίες για επικείμενα τρομοχτυπήματα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. 

Μετεγγραφές σπουδαστών/τριών Α.Ε.Ν. Α' και Β' εξαμήνων Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017Μετεγγραφές σπουδαστών/τριών Α.Ε.Ν. Α' και Β' εξαμήνων Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017

“Υιοθεσία” εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης “060 – Φούρνοι”Το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης θα συνδράμει στην αποστολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναλαμβάνοντας την κάλυψη αναγκών συντήρησης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης 060 “Φούρνοι”. 

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα ποσά – Παραδείγματα- Κλειδί το 2002, είναι η χρονιά από την οποία υπολογίζονται όλα
- Το εισόδημα και οι κρατήσεις καθορίζουν τη νέα σύνταξη
- Η ανταποδοτική σύνταξη φέρνει ανατροπές για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων
- Δείτε πως υπολογίζεται πλέον η σύνταξη και ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι
- Οι αλλαγές που μειώνουν τη σύνταξη σχεδόν στο μισό

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (29-12-2016)-Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ζακύνθου
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα 
-Διακομιδή ασθενών
-Έρευνες και εντοπισμός χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενου στα Ίσθμια
-Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Χίο 
-Αποβίβαση τραυματία ναυτικού από Δ/Ξ πλοίο στην Καλαμάτα
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα